Unishore BedrijfskledingATP InstoneUnited RentalsBDOSBM OffshoreEagle BurgmannSaval BVTENTE NV
NOVTristar IndustriesMiSwacoCt systemes vikingWatson MarlowALFAGOMMAXylem Water Solutions Nederland BV

Lloyds certificeert Rittal stroomrailsystemen conform NEN-EN-IEC 61439

Lloyds certificeert Rittal stroomrailsystemen conform NEN-EN-IEC 61439



Lloyds Register heeft alle Rittal stroomrailsystemen voorzien van de nieuwste certificering voor schepen, conform NEN-EN-IEC 61439. De certificering geldt voor alle Rittal RiLine60 (tot 1600 Ampère), Maxi PLS (tot 3200A) en Flat PLS (tot 5000A) stroomrailsystemen. Met deze producten bouwt Rittal haar marktaandeel in stroomrailsystemen voor maritieme toepassingen verder uit. Onlangs nog tekende de wereldwijd opererende technologiepartner ABB Group ten behoeve van haar maritieme toepassingen voor een combinatie van Rittal producten en eigen frequentieomvormers.



René Stenfert, Product Manager bij Rittal: “Dankzij de Lloyds certificering hoeven paneelbouwbedrijven met klanten uit de maritieme sector zich over de certificering van hun panelen geen zorgen meer te maken. Wie met Rittal producten werkt heeft de zekerheid dat het resultaat aan de strengste eisen van de maritieme classificatiebureaus voldoet. Zo moeten de elektrotechnische panelen tegen trillingen bestand zijn en de integriteit van systeemonderdelen mag zelfs onder de meest vijandige omstandigheden op zee nooit in het geding komen. Bij storingen moeten de besturingen van primaire functies, zoals die van motoren, door aan boord aanwezige monteurs kunnen worden verholpen.”



De toegekende Lloyds certificering is het resultaat van een structurele productontwikkeling van Rittal, waarvoor uitgebreide trilling tests in onafhankelijke testcentra zijn uitgevoerd en veel constructief overleg met de Lloyds Register organisatie heeft plaatsgevonden. Omdat Rittal voor haar RiLine60 railsystemen OM-adapters inzet wilde Lloyds Register aanvullende gegevens aangaande de kortsluitvastheid van gangbare productcombinaties ontvangen. Deze zijn nu als bijlage in het certificaat terug te vinden.



Goed nieuws voor paneelbouwers

Bij de productontwikkeling hield Rittal ook de behoeften van de paneelbouwers scherp in het oog. Stenfert: “Zij willen een systeem dat veilig, snel en compact kan worden opgebouwd, want de ruimte voor besturings- en stroomverdelersystemen op schepen is zeer beperkt. Anders dan de meeste andere leveranciers kunnen de componenten bij Rittal direct op de railsystemen worden gemonteerd. Dat bespaart veel tijd en ruimte. De combinatie met de Rittal Power Engineering, Rittal Therm en Eplan P8 software resulteert in een complete ontwerp-, engineering- en paneelbouwoplossing voor maritieme toepassingen. Paneelbouwers krijgen zowel de controle over de certificering, de kwaliteit als de kosten voor het opbouwen van betrouwbare panelen voor hun maritieme klanten. En de Lloyds Register classificatie bevestigt dat de combinatie van het Rittal TS8-kastsysteem en Rittal stroomrailsystemen de meest veelzijdige, gebruiksvriendelijke en veiligste keuze is.”



De eisen van Lloyds Register

De maritieme classificatiebureaus geven regels en voorschriften uit voor de bouw en uitrusting van schepen. Zij houden toezicht op de bouw en voeren periodieke controles uit, zodat rederijen, verschepers en verzekeringsmaatschappijen een waarborg voor een betrouwbare constructie hebben. Tegenwoordig zijn er meer dan 50 classificatiebureaus actief, waaronder de grote drie: Lloyd's Register (LR), Det Norske Veritas (DNV) en American Bureau of Shipping (ABS). Europese paneelbouwbedrijven moeten in de eerste plaats aan de strenge eisen van Lloyd’s Register voldoen.



 

meer nieuws